13 januari 2023

Sunward in de kijker!

Foets de officiële Vlaamse dealer voor Sunward België.

NV Foets is de officiële dealer in Vlaanderen voor het merk Sunward.

Sunward kranen

Sunward verkocht in 2022 in Europa 6.880 machines, dit is een verdubbeling van 2021 met een streefdoel in 2023 nog 50% te stijgen. Samen met de sub-dealers verkochten wij 173 machines van 800 kg tot 25 ton deze werden opgebouwd met Europese componenten. Als aandrijving zijn de graafmachines uitgerust met Yanmar,  Kubota of Cummins motoren (Euro 5) en wordt er met Japanse hydrauliekpompen en rijmotoren gewerkt. De Sunward kranen zijn goede en betrouwbare graafmachines die concurreren met de Europese constructeurs.

Het Europese centrum voor onderdelen van Sunward is gevestigd in Tessenderlo. Hier zijn alle wisselstukken in voorraad met ook een 400 tal machines. Een 10-tal jaar geleden introduceerden wij mensen van Sunward op de Europese markt. Het wederzijds vertrouwen en de correcte opvolging leidde ons naar een goede samenwerking met succes op korte termijn.

SUNWARD SWE215F sunset bewerkt

Sunward hoogwerkers

In de tweede fase is het nu aan de hoogwerkers. De schaarliften en de knik-telescopische hoogwerkers die goedgekeurd zijn en op de markt worden gelanceerd. Na uitgebreid testen, vonden wij goede oplossingen voor de schaarliften met werkhoogtes van 6 tot 14 meter die alle concurrenten overtreffen zowel qua rijvaardigheid als hefsysteem. De schaarliften kunnen ook uitgerust worden met een supplementaire tractie-batterij om dubbel zo lang te kunnen werken. De prijzen van deze schaarliften liggen een stuk lager dan de concurrentie en zijn onmiddellijk leverbaar.

Een demo is mogelijk vanuit ons Foets depot in Paal.

SWSL 0807DC 10

Momenteel zijn wij gestart met het testen van de 16 meter knik-telescoop hoogwerkers die snel geleverd kunnen worden. Na deze testen komt er een demo-toestel die onze klanten kunnen uitproberen en zal dan op de markt komen.

In 2023 zullen de Sunward producten zich nog verder uitbreiden met de focus op de bouwsector.

Denis Foets

Copyright © 2021 Foets.com | Made by GOdevelop
magnifiercrossmenu